Dierenarts Kim

Zorg voor
praktijk dier

Sinds 2015 werk ik als ZZP dierenarts, iets wat mij super goed bevalt! Ik vind het heel erg leuk om bij verschillende praktijken te werken en daar snel mijn draai te vinden. Ook blijft het werk echt uitdagend, elke praktijk is natuurlijk weer anders.

Na mijn afstuderen in 2012 ben ik als waarnemer in de gezelschapsdieren praktijk aan de slag gegaan. Mijn eerste vaste baan is begonnen als een zwangerschapswaarneming bij Dierenkliniek Leezer in Rijswijk, waar ik aan het meelopen was. Hierna heb ik bij het Dierenziekenhuis Rotterdam als
spoedarts gewerkt. Het eerste half jaar van 2015 heb ik bij Dierenkliniek Rotterdam gewerkt, een erg leuke en leerzame omgeving.

Toch begon het steeds meer te kriebelen, de drang om zelf te ondernemen. Werken als ZZP dierenarts was voor mij de logische volgende stap. Sindsdien heb ik bij verschillende praktijken waargenomen, waaronder Dierenziekenhuis Rotterdam, Dierenkliniek Ridderkerk, Spoed- en Verwijskliniek voor Dieren te Barendrecht, Dierenkliniek De Beestenhoek en Dierenkliniek Leidschendam.

Elk team en elke praktijk is weer anders, als waarnemend dierenarts vind ik het heel belangrijk om goed samen te werken met het vaste personeel van uw praktijk. Een goede samenwerking voorkomt een hoop misverstanden. Ook vind ik heldere communicatie naar eigenaren belangrijk, zij hebben vaak al genoeg aan hun hoofd om zich druk te maken over medische termen die ze (misschien) niet begrijpen.

Vrijwilligerswerk is een van de onderdelen van het diergeneeskundig beroep waar ik heel erg veel voldoening uit haal. Ik vind het heerlijk om te helpen. Ook is het natuurlijk een mooie kans om meer van de wereld te zien. Doordat ik als waarnemend dierenarts mijn rooster iets flexibeler in kan delen, kan ik hier meer tijd voor vrij maken.

Zo ben ik twee keer op stage in Zuid-Afrika geweest en heb ik vier weken stage gelopen bij een spoed- en specialisten kliniek in New York. In november 2014 ben ik via het IFAW naar Mexico geweest om daar te helpen met het castreren van honden en katten. In 2015 ben ik met Stichting Dierenbemiddeling Europa naar Spanje geweest om medische hulp aan de asieldieren te verlenen. In 2016 en 2017 ben ik in Johannesburg, Zuid-Afrika, geweest om vrijwilligerswerk te doen bij CLAW, de enige kliniek in de sloppenwijken daar. In september 2017 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een Wildlife Rescue Center in Costa Rica, waar ik o.a. met luiaards gewerkt heb.

Freelance Dierenarts

Waarom dierenarts Kim?

Snelheid + kwaliteit

Ik vind het erg belangrijk om, met behoud van kwaliteit, vlot door te kunnen werken. Dit natuurlijk indien dit nodig is. Indien er meer tijd beschikbaar is maak ik graag een praatje met een eigenaar of geef net dat beetje extra uitleg.

Chirurgische vaardigheden

Van sterilisatie konijn tot blaasstenen verwijderen bij een hond, de meeste veel voorkomende  operaties kan ik kundig en vlot uitvoeren.

Communicatie

Communicatie is erg belangrijk in de praktijk. Naar eigenaren toe, maar ook naar het vaste personeel van uw praktijk. Ik haal er plezier uit om op een prettige manier met elkaar samen te werken, communicatie is daar een heel essentieel onderdeel van.

Nooit uitgeleerd

Het volgen van nascholing is iets wat ik heel erg leuk vind. Dit zorgt ervoor dat mijn kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Dit draagt daarna weer bij aan optimale zorg voor uw patiënten.

Flexibel

Op korte of op lange termijn de waarneming regelen, het kan allebei. Ook qua aantal uren ben ik flexibel, afhankelijk van o.a. het patiëntenaanbod van die dag. Maar ook binnen uw team kan ik me goed aanpassen aan bijvoorbeeld de werkwijze van uw praktijk.

Extra handen nodig?