Waarom een ZZP dierenarts inhuren?

Een ZZP dierenarts inhuren heeft een groot aantal voordelen:

– U krijgt een ervaren dierenarts, die gewend is om in verschillende praktijken te werken
– U hoeft geen contract op te stellen
– Geen gedoe met het pensioenfonds
– Weinig papier- en regelwerk (verzekering ed)
– Bij ziekte of verhindering geen kosten voor u als werkgever

Is een ZZP dierenarts niet veel duurder dan iemand in loondienst?

Dit wordt vaak gedacht, aangezien het uurtarief inderdaad hoger ligt dan het uurtarief van een dierenarts in loondienst. Het uurtarief van een ZZP dierenarts is echter (behalve de btw van 21%) inclusief alle extra werknemerskosten. Dus pensioen, verzekeringen, vakantiegeld, nascholingen ed zit er allemaal bij in. U heeft dus geen onverwachte extra kosten. Onder de streep is een ZZP dierenarts qua werkgeverskosten per uur vergelijkbaar met een dierenarts (met dezelfde ervaring) in loondienst.

Wat kunt u verwachten als u mij als waarnemend dierenarts inhuurt?

Een gepassioneerde, enthousiaste dierenarts met ruim 3.5 jaar werkervaring. Van te voren spreken we de dagen en uren voor de waarneming af. Dit kan natuurlijk ook flexibel ingedeeld worden, eventueel afhankelijk van de drukte in uw praktijk.

Ik stel een offerte op en stuur deze (samen met de algemene voorwaarden) naar u op. Als deze akkoord is, is het meeste regelwerk van uw kant al gedaan.

Vervolgens kom ik de afgesproken dagen werken bij u in de praktijk. De feedback die ik gekregen heb als ZZP dierenarts is dat ik me snel aanpas aan de praktijk; het valt niet op dat er een ‘nieuwe’ dierenarts is. Ik kan vlot en zelfstandig werken. Indien er tijd beschikbaar is maak ik graag een praatje met de eigenaar. Omgang met de assistenten vind ik een heel belangrijk onderdeel van het werk als waarnemend dierenarts, zij weten namelijk precies hoe de praktijk normaal functioneert. Ook vind ik het belangrijk om de werkwijze van de praktijk zo veel mogelijk te respecteren, elke praktijk is namelijk weer anders.

Wanneer de waarneming afgelopen is (of maandelijks bij een langere waarneming), zal ik u een factuur sturen. Behalve de betaling hoeft u verder niets te regelen!

Mocht u verder nog vragen hebben of enthousiast geworden zijn, dan kunt u mij telefonisch, via het contactformulier of per e-mail bereiken!

OVERZICHT

Extra handen nodig?