Missy heeft last van een grasspriet

Missy was vanochtend naar buiten gegaan voor haar dagelijkse wandeling. Toen ze ’s middags thuis kwam was ze echter niet helemaal in orde. Ze had een hele bolle buik, die pijnlijk leek. Ook probeerde ze steeds te over te geven, maar kwam er niks.

Uit het lichamelijk onderzoek kwamen behalve de buikpijn geen gekke dingen, in haar keel was zo niets te zien. Wel slikte ze heftig bij het aanraken van de keel.

In overleg met de eigenaar hebben we Missy even opgenomen om onder narcose in haar keel te kijken. Nadat we Missy haar narcose prik gegeven hadden begon ze echt te braken, in dit braaksel zaten wat grassprieten.

Toen ze eenmaal goed sliep konden we goed achter in haar keel en achter het zachte gehemelte kijken, en ja hoor, daar was de boosdoener! Er stak een stevige, scherpe grasspriet haar neus in. Voorzichtig hebben we deze verwijderd, hij was wel 15 cm lang.

 

grasspriet
 

Missy is snel opgeknapt, de eigenaar heeft zelfs maar 1 dag de voorgeschreven pijnstilling gegeven, omdat het zo snel al zo goed ging!

OVERZICHT

Extra handen nodig?